6.10.2017

Uusi koulu, uudet oppilaat ja uusi tapa tehdä duunia, niin kyllä on imaissut miehen mukaansa. Ei ole oikeastaan jäänyt aikaa mihinkään muuhun, kun saada syksy kasaan duunissa ja voin kertoa, että on ottanut aikaa. Niin sain astua uuteen luokkaan, paljon hienoa luokassa on kyllä ja on sitä kautta hyvä tehdä töitä. Mutta kyllä aika monta käyttäjän toivetta jäi toteutumatta, mutta näillä mennään ja olemme tyyväisiä tähän.

Mutta tässä olin taas pitkästä aikaan kouluttamassa ja Nilsiä oli koulutuksen kohteena. Oli hyvä käydä mutka tutussa paikassa ja saada vetää kertaus porukoille, kiitos kivaa oli 🙂 Työnohjaus, sekin taas lähtee liikkeelle ja syyslomalla matka suuntautuu Tuusniemelle ja aloitetaan tämäkin homma.

Mutta firman markkinoitia pitää vaan kovasti lisätä ja toivoa, että tässä joku päivä saisi toisenlaisen sivutoimiluvan ja olisi mahdollisuus tarjota enempi apuja ihmisille, jotka apuja vaativien lasten ja nuorten kohtaamisessa tarvitsevat.

Mutta hyvää syksyä kaikille, nautitaan syksyn kaikista kauniista väreistä 🙂

7.8.2017

Tervehdys ja arktyöni taas edessä 🙂 Innolla lähtee opettaja Latsa syksyyn ja  uuteen Jynkän kouluun myös Latsa Ky herää taas henkiin. On tässä ollut lähes puoli vuotta hiljaiseloa. Piti hieman puhaltaa opintojen loputtua ja kesä tuli aika sukkelaan. Nyt on levätty ja lomat lusittu, niin taas aletaan painamaan töitä. Myös kotisivujakin päivitetään, myös uusia runojakin on syntynyt, niin tässä lokakuun aikana saadaan sivut taas ajantasalle kaikin puolin 🙂

Hyvää syksyä kaikille 🙂

3.3.2017

Siinä se olisi, Latsa on valmis työnohjaaja !!!! Hip ja hei, hyvältä tuntuu !!!

 

12.2.2017

AVEKKI – kurssi Kuopiossa 21.2., 14.3. ja 28.3.,  koulutuksen ajankohta klo 15 – 18.  Ota yhteyttä jos koulutus kiinnostaa.

12.2.2017

Jaahas vuosi on ehtinyt jo pitkälle ja sivujen päivittäminen on ollut huonoa, siis pitää parantaa sitä.

Opinnot on itsellä ihan loppusuoralla ja tämän kuun lopussa vielä kaksi päivää ja sitten valmis voimavarakeskeinen työnohjaaja on hän. Tämä opiskelujen loppuminen ei lopeta opiskeluja, lukemista on vielä paljon edessä ja teorian soveltamista käytäntöön. Mutta ajallisesti ei ole enää kiinni lähipäivissä. AVEKKI – kursseja on nyt tänä vuonna vähempi, hieman vedetään henkeä ja kehitetään firman hommia ja kotisivuja pitää päivitellä kovasti.

Latauksissa on ollut hieman probleemia, eikä kaikkeen ole löydetty vastauksia, miksi ovat niin hitaita latautumaan. Mutta nyt pitäisi kaikkien toimia.

 

23.12.2016

Vuosi alkaa olla pulkassa, muutama työnohjaus vielä tälle vuodelle ja sitten olisi firman hommat tehtynä. Tyytyväisellä mielellä voi lomalle asettua. Ensi vuodesta siten muutosta, että en saanut työnantajalta enää lupaa olla poissa vakkariduunista firman takia, niin se tekee hieman muutosta firman toimintaan. Jatkossa teen vapailla ja lomalla AVEKKI-koulutukset. Jonkun verran päätös rajaa myös muitakin kohderyhmiä pois koulutuksista, osan koulutuksista ohjaan eteenpäin.

Jatkossa pääpaino firman toiminnassa on työnohjauksessa, jota kehitetään lisää ja opiskellaan lisää, jotta siinä osaisi kehittyä edelleen. Keväällä aloitan myös ihan uuden opiskelupätkän ihan uutta alaa, saan firman tarjontaan hieman uusia juttuja kun AVEKKI:n kouluttaminen tehtiin hieman hankalaksi. Mutta esteet on luotu voitettaksi ja ne voitetaan 😉

Mutta kaikille HYVÄÄ JOULUA ja ONNELLISTA UUTTA VUOTTA !

Ja SUURI KIITOS KAIKILLE YHTEISTYÖKUMPPANEILLE JA ASIAKKAILLE !!

23.11.2016

Keväällä 2017 pidän Kuopiossa AVEKKI – 1 kurssin. Tarkemmat tiedot ajankohdasta, paikasta ja hinnoista tulee ennen joulua. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, niin laita alustavaa ilmoitusta kiinnostuksesta tätä kautta.  Olen kiinnostunut koulutuksesta.

21.11.2016

Elämä herättää, elämä on joskus pienestä kiinni. Kaadoin tuossa kolme viikkoa sitten puita saaressa ja yksi mänty sitten päätti ottaa kimmoketta mun rintakehään. Selvisin pienin vammoin, rintakehä osittain palasina, mutta sisäelimet kaikki kunnossa. Vuosia olen läskin alle rakentanut lihaksia, nyt niistä oli hyötyä 😉

Mutta työnohjausmaailmaan alan suunnata vuodenvaihteen jälkeen mun firman tekemisiä enempi ja enmpi. Nyt kannattaa kysellä tarjouksia, koska teen sopimukset vuoden 2017 ajan vielä ”opiskelijahinnoin”. Valmistun kyllä tuossa ensi keväänä, mutta kokemus ei ole vielä niin vahva, että täyttä hintaa ohjauksista pyytäisin.

Mulla on ollut monta ryhmää, jotka työskentelee vaativissa olosuhteissa lasten, nuorten ja aikuisten kassa. Näiden ryhmien kanssa ollaan menestyksekkäästi yhdistetty voimavarakeskeistä työnohjausta ja AVEKKI – ajatuksia. Ottakaahan rohkeasti yhteyttä, niin tehdään huomisesta yhdessä parempi. 🙂

terveisin ex – metsuri

14.11.2016

Järjestän Kuopiossa AVEKKI – peruskurssin, AVEKKI Pohjantien koulu, oheista linkkiä napsauttamalla näette tiedot koulutuksesta ja voitte ilmoittua mukaan 🙂

16.10.2016

Vasta nyt tuli ensimmäiset koulutukset, Joensuun yliopisto ja 23 opiskelijaa sieltä. Mukavaa oli jälleen ja hyviä keskusteluja käytiin painien lomassa. Työnohjaus-opinnot alkaa taittua loppusuoralle, hetkittäin tulee mukavia fiiliksiä, taidan oppita tämänkin ammatin. Mutta keveämmällä työtaakalla mennään nyt opintojen loppuun, mutta oikeasti tuntui taas hyvältä käydä painimassa hetki 🙂

Hyvää syksyä kaikille !!!

4.9.2016

Ja syksy lähtenyt taas liikkelle ja varsinkin luokassa on kiirusta riittänyt. Tässä silleen positiivisella mielellä, opiskeluissa viimeinen puoli vuotta edessä ja sitten olisikin valmis työnohjaaja. 🙂

Yrittäjän elämä yhdistettynä kunnalliseen virkamiehen hommaan, niin ei aina ole helpoin rasti ja sitä kautta jouduin perumaan yhden koulutuksen. Ensimmäinen koulutus 10 vuoden aikana, jonka olin sopinut ja jouduin perumaan, ei tuntunut hyvältä. Eikä tässä voi muuta kuin pyytää anteeksi, että näin kävi.

Syksyyn otan mielelläni työnohjaksia, mutta AVEKKI:a nyt vähempi. Lähinnä loma-ajoille otan koulutuksia, koitan nyt hoitaa nuo opiskelut kunnialla loppuun ja olla kovasti ahkera kunnallinen virkamies omassa luokassani. 🙂

Hyvää syksyä kaikille 🙂

6.6.2016

Asia kaikessa lyhykäisyydessään kiitos ja anteeksi, mutta minä olen nyt lomalla 🙂

20.5.2016

Tässä matkaa vielä kevään viimeisiä keikkoja ja aika lailla on väsy puserossa, mutta tänään Joensuun yliopisto ja hyvä päivä kaikin puolin. Aikaisemmin aika radilaalisti lopetin AVEKKI-koulutukset, mutta pieni täsmmennys pitää laittaa vielä mukaan. Vapaalle, siis syys-, joulu- ja talvilomat sekä viikonloput edelleen teen keikkaa, mutta normiarkeen en enää viikolle juuri ota keikkoja. Oma työ hieman kärsi tästä kouluttamisharrastuksesta, niin pakko hieman hellittää.

Hyvää palautetta on talvesta tullut, mutta pitää itseäkin ja kroppaa kuunnella, ei jaksa näin paljoa matkustaa ja kulkea paikasta toiseen ja uusien ihmisten seuraan. Syö ”vanhaa” miestä, ei vain reissuista palaudu entiseen malliin.

Eli tilauksia edelleen kehiin, mutta hieman on aika lyhyempi, milloin liikahdan, pitää ensi vuonna opiskelutkin suorittaa loppuun.

8.5.2016

Eräs matka

10 vuotta olen AVEKKIn parissa ollut kouluttamassa ja maailman on ehtinyt muuttua huomattavasti sinä aikana. Tänä päivänä tälle koulutukselle on jo paljon suurempi tarve kuin hommaa aloittaessa. Mutta ehkä nyt on aika ottaa uusia askeleita ja AVEKKI on edelleen mulla ohjelmassa, mutta hyvin vähäisissä määrin jatkossa. Työnohjausta normiduunin ohella ja sitten elämästä nauttiminen.

Teen jo sovitut AVEKKI – keikat, mutta nyt aikaa muuhunkin kuin jatkuvaan juoksemiseen paikasta a paikkaan b. Väsy puserossa ja yrittämisen mukana tulleet lieveilmiöt eivät suuremmin innostaneet.  Nyt aikaa itselle ja ehkä syksyssä jopa ihan uusiakin kuvioita duunimaailmassa. Sivujen sisältö tästä päätöksestä johtuen hieman jatkossa elää ja muuttuu, AVEKKI / Turvallinen Huominen jää sisältöineen sivuilta pikku hiljaa pois tai hyvin pieneen rooliin.

Matkan varrella olen kohdannut useita satoja upeita ihmisiä koulutuksien merkeissä, on ollut onnistumisia, on ollut kommelluksia, kaikkea on mahtunut matkaan ja ne jäävät kyllä tuonne mieleen pienenä muistona tästä retkestä.

Huomista päivää hieman erilaisin silmin katsellen, sitä innolla odottaen.

Eräs matka on siis kohta takana ja kiitos kaikille mukana olleille! 🙂