Turvallinen Huominen

KOULUVÄKIVALTA, AGGRESSIO,  KOULUTUS

Turvallinen Huominen -koulutuksen avulla pyritään lisäämään ymmärrystä aggressiivisesti ja väkivaltaisesti käyttäytyvästä nuoresta ja sitä kautta löytää keinoja kohdata nuori ja välttää vaikeat tilanteet.

Kouluväkivalta henkisessä tai fyysisessä muodossa on valitettavasti monella paikkakunnalla osa koulun arkea. Paha olo purkautuu joskus ulos aggressiivisena ja epäsosiaalisena käytöksenä. Ongelmia kohdataan kotona, koulussa ja vapaa-ajalla ja jos ongelmiin ei osata puuttua ajoissa, eikä kohdata oikealla tavalla, saattava ongelmat vain pahetua.

Soita / laita sähköpostia ja kysy tarjousta !

Ongelmia lapsen / nuoren kanssa kotona?

Jos lapsen kanssa on kotona ongelmia ja ei löydy apuja arkeen, niin ota rohkeasti vain yhteyttä. Tulen käymään ja jutellaan mitä voisi tilanteelle tehdä, miten auttaa lasta / nuorta, mitä apuja on mahdollista saada muualta, voiko kotona tehdä asioita eri tavalla, jotta yhteistyö lapsen / nuoren kanssa sujuisi paremmin.

Itse olen toiminut 10 vuotta luokanopettajana, reilut 10 vuotta yläkoulun erityisluokanopettajana ja nykyään alakoulun erityisluokanopettajana. Olen suorittanut AVEKKI-kouluttaja koulutuksen, joten jonkilainen tuntuma on peruskoulun toiminnasta, oppilaista ja siellä toimimisesta myös kovasti vilkkaiden ja joskus hieman aggressiivistenkin kanssa. 🙂

AVEKKI – toimintatapamalli

AVEKKI – koulutus koulumaailmaan erityisluokanopettajan johdolla.  AVEKKI – nimi syntyy kuudesta sanasta, joiden merkitys liittyy läheisesti aiheeseen. Nämä sanat ovat Aggressio, Väkivalta, Ennaltaehkäisy, Kehittäminen, Koulutus ja Integraatio. Edellä mainittujen käsitteiden lisäksi AVEKKI – ajatukseen sisältyy yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyyden teemat, jotka ovat myös väkivallan ehkäisyn liittyvän koulutuksen lähtökohta.

Koulupuolelle on rakennettu 12 – tunnin koulutuspaketti, teemme myös lyhyempiä koulutuksia, joista keskustellaan tapauskohtaisesti. Koulutus sopii erinomaisesti koulun VESO-koulutukseksi kuusi tuntisena tai täytenä 12 – tunnin pakettina.

Kaikki linkit näköjään epäkunnossa, korjataan pikinmiten 🙂 Anteeksi !


UUTTA !!
  Nyt on kaikki opetettavat liikkeet kuvattu videoiden ja kuvien kera. Käytännön harjoituksissa voin näyttää liikkeitä harjoiteltaessa samaa liikettä tykiltä, joten pystyn ottamaan isompiakin ryhmiä vastaan. Aikaisemmin ryhmien kokoa on rajannut, kun ei ehdi ohjaamaan kaikkia isossa ryhmässä tarpeeksi, nyt kaikki aina liikkuvana kuvana seinällä.

Saatua palautetta

”Koulutus sai ajattelemaan ja antoi todella hyviä ja tarpeellisia käytännön vinkkejä työhön. Harjoitellut otteet antavat varmuutta työskennellä aggressiiviseen käyttäytymiseen taipuvaisten oppilaiden kanssa. Kiitos hienosta koulutuksesta! Toivottavasti saamme kertausta keväällä :)”

”Siis niin huippu vetäjä oli ettei parempaa tälle kurssille varmaan voisi olla:)”

”Koulutus oli loistava ja kouluttaja tietää mistä puhui ja esimerkkien kautta antoi paljon ajateltavaa. Huomaa että kouluttaja tekee työtä suurella sydämellä lasten parissa. Aivan mahtava kokonaisuus. ”

”Aivan loistava koulutus, asiansa osaava kouluttaja! Toivomme jatkoa 2-3 h ”kertauskurssin” merkeissä ensi keväänä samalle kohderyhmälle omalla Sammalsleän koululla!
Koulutus oli hyvin suunniteltu, jaksotettu ja toteutettu, iso kiitos!”

Ja itselle ehkä paras palaute, kun palautteen antoi 63 v. käsityöopettaja Seinäjoella… ”Paras VESO ikinä” se on meinaan jo paljon sanottu 😉

Timo Latsa

timo (-at-) latsa.fi
044 350 6166

Soita / laita sähköpostia ja kysy tarjousta !