Työnohjaus ja urheilun mentaalivalmennus

Voimavarakeskeinen työnohjaus

Vuoden 2017 keväällä valmistuin voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi ja olen ohjannut sekä yksilöitä ja ryhmiä. Jonkun verran on ollut ryhmiä, joiden asiakkaat ovat haastavia, niin olemme pystyneet yhdistämään AVEKKI-ajatusta ja työnohjausta. Itsellä pitkä kokemus vaativista oppilaista sekä lapsista että nuorista, niin asiakkaiden tilanteet eivät ole olleet itselle mitenkään uusia. Sitä kautta olemme löytäneet yhdessä ihan toimivia ratkaisuja käsillä olleisiin ongelmiin.

 

Mentaalivalmennus

Urheilun parissa olen ollut koko ikäni tavalla tai toisella. Pisin pätkä oli Juniori-KalPassa, jossa toimin lähes 10 vuotta nuorisopäällikönä ja osallistuin myös valmennustoimintaan. Itsellä ei ole huippu-urheilutaustaa, mutta olen entinen urheilija ja nykyinen kuntoilija. Suoritin myös urheilujohtamisen erikoisammattitutkinnon ja sitä kautta yhdistystoimminnan hallinnollinenkin puoli on tuttua. Saavutuksina oli lätkävuosista Vuoden seura 2008, joka saavutettiin porukalla, mutta sain olla mukana kasvamassa hienoksi seuraksi.

 

Nyt olen yhden urheilijan mentaalivalmentajana ja sitä puolta opiskelen koko ajan lisää. Mutta urheilun ja työnohjauksen ydistäminen mentaalivalmennukseksi on kovasti hyvä yhdistelmä. Jo lyhyessä ajassa olemme saaneet urheilijan kanssa hyviä tuloksia aikaiseksi.